Viaţa Culturală

CULTURA

CALENDARUL MANIFESTARILOR

MISCAREA ARTSTICA CULTURA 

ANSAMBLUL MUGURI DE FLUIER 

      Comuna Stăuceni dispune de Cămin Cultural cu o sală de spectacole de 200 de locuri, echipată de curând cu o instalație de sonorizare completă de 2000 W, instalație de lumini modulate și lasere pentru efecte, un mic studio audio și linie DVD-TV.

      La manifestările artistice de profil comuna este reprezentată de către ansamblul folcloric „Muguri de fluier” al Căminului Cultural alături de grupul vocal „Florile Sitnei” care în cei 6 ani de la înființare a dobândit prin muncă și talent peste 20 de premii și distincții la festivalurile și concursurile din județele Neamț, Maramureș, Botoșani, Constanța și Republica Moldova – iar solistele noastre au devenit colaboratoare la marile ansambluri din Botoșani.

      Începând cu anul 2003, comuna Stăuceni găzduiește în fiecare vară Festivalul Internațional de folclor „Vatra satului” și în fiecare iarnă organizează „Șezătoarea strămoșilor” – un „festival al plăcintelor” dedicat Dragobetelui și … Moșilor de Iarnă.

  Pe raza comunei există o bibliotecă comunală cu 10.000 de volume, două biblioteci școlare, un Centru de Documentare și Informare cuplat la Internet și o Colecție muzeală ce cuprinde fragmente de ceramică, obiecte vechi țărănești, numismatică, documente inedite, o colecție de lamelibranhiate și crustacee din mările lumii, insectare, ierbare, roci, etc. Spațiul generos al Primăriei găzduiește în fiecare an expoziții diferite, lansări de carte sau simpozioane tematice.